Kymco Tourclub Nederland Kymco Tourclub Nederland maakt gebruik van cookies.
Om de cookie te accepteren klik hier, of login geen lid? registreer je hier..

Auteur Topic: nieuwe remklauw wilt maar niet op druk komen  (gelezen 613 keer)  Deel 

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline leroycity

 • KTN Lid
 • *
 • Berichten: 9
 • Geslacht: Man
 • Rijdend op een:
  kymco agility city 50 16 inch
nieuwe remklauw wilt maar niet op druk komen
« Gepost op: 05-september-2018, 00:43:05 »
Hallo,

Ik heb een probleem met het opdruk brengen van een nieuwe remklauw op mijn kymco agility 10" uit 2011. De remklauw is vervangen, omdat de vorige remklauw zo dramatisch aanliep dat het voorwiel vast sloeg. De scooter had bij de vorige eigenaar 1,5 jaar stil gestaan. Ik ben toen met volle moed gaan proberen de remklauw te reviseren, maar de bouten die de remblokken vasthouden waren helemaal vast gerot. uiteindelijk zijn deze bouten ook met losdraaien afgebroken en kreeg ik ze er niet uit geslagen. Om die redenen heb ik deze remklauw gekocht: https://k-parts.nl/remklauw-dmp-kymco-agility-12.html

Toen kwam de remklauw binnen. Toen ik de remklauw wou gaan monteren kwam ik erachter dat de beugel die de remklauw bevestigd op de voorvork van de nieuwe remklauw te klein was. Toen heb ik de oude beugel van de oude remklauw op de nieuwe gezet en dit paste weer prima. Toen ik alles gemonteerd had wilde ik gaan ontluchten. Het ging op het begin best goed, ik had een beetje remdruk. Echter ben ik niet verder gekomen na veel ontluchtingspogingen. Ik kan de remhevel tegen het handvat aanduwen. Toen heb ik 2 maal geprobeerd om de remhevel vast te zetten met een tyrip voor 12 uur in de hoop dat het systeem alsnog op druk kon komen. Helaas niet.

Ik heb de volgende ontluchtingsmanieren geprobeerd:

- Remhevel op druk pompen > vasthouden > nippel open (met een rubberen slang erop) > nippel dicht > remhevel los. Dit heb ik wel 20 keer gedaan en uiteraard mijn reservoir optijd bijgevuld, zodat het niveau niet te laag kwam. Tijdens dit gehele proces heb ik de deksel van het reservoir eraf gehad.
- Door middel van een remmenontluchter van DMP https://www.cityparts.nl/remklauw-ontluchter-hydraulisch-bromfiets-scooter.html Hierdoor zou je met nippel open kunnen blijven pompen zodra de vloeistof en lucht voorbij het ventiel was. Helaas niet gelukt. Tijdens dit gehele proces heb ik de deksel van het reservoir eraf gehad.
- Door middel van een injectiespuit de remvloeistof vanonder bij de nippel op de remklauw gevuld, zodat de vloeistof naar boven stroomt het reservoir gevuld werd. Er kwamen eerst wat kleine belletjes uit het reservoir maar na 2 spuiten van 60cc niet meer. Dit heb ik toen nogmaals 2 keer helemaal gedaan.
- Toen heb ik de banjou bout los gedraaid bij het reservoir om te kijken of er hier lucht uit kwam. helaas geen lucht en toen nogmaals vanonder vloeistof bijgevuld, zodat het reservoir en pomp ook weer ontlucht was.
- Banjoubout onder bij de remklauw gedemonteerd, om te kijken of er hier luchtbelletjes uitkwamen. helaas hier ook niet meer.
- Als laatste heb ik de hierboven genoemde eerste methode geprobeerd, zonder resultaat.

Mijn probleem is nu dus: de remmen hebben matige druk en voelen nog sponzig aan. Wanneer ik alle methodes uitvoer, zie ik geen luchtbellen meer. Ik kan ook nergens een lekkage vinden in de remslangen. Zou ik te maken hebben met een slechte remklauw?? Als ik nu de remhevel indruk zie ik wel de zuigers naar buiten komen en maken de blokken contact met de remschijf. Echter is de remkracht nog te weinig. alle methodes leverde hetzelfde resultaat op: rem heeft wel druk, maar te weinig.

Wie kan mij helpen???Offline Admiral

 • KTN Lid
 • *
 • Berichten: 97
 • Locatie: Zaanstad
 • Geslacht: Man
 • Rijdend op een:
  Kymco Agility 16 + juni 2015
Re: nieuwe remklauw wilt maar niet op druk komen
« Reactie #1 Gepost op: 05-september-2018, 21:55:26 »
Ik ga ervanuit uit dat de klauw maar op 1 manier erop kan en dat is met het ontluchtings ventiel naar boven gericht. Ik heb een soortgelijk ervaring gehad met een volvo 145 echter daar hadden we de remklauwen links en rechts achter omgewisseld waardoor het ontluchtings ventiel onder de klauw uit kwam en ja dan blijft het lucht boven in zitten en zal nooit je rem op druk krijgen.


In jou geval is het denk ik toch echt aan een hardnekkige luchtbel. Kun je het niet anders om doen dus vullen vanaf je remklauw en dan het reservoir open houden. Mogelijk druk je door de nieuwe olie de luchtbel naar boven en via het reservoir eruit. Je hebt van die pompjes die je daarvoor kan gebruiken, althans in de auto branche dan, dan pomp je onder een bepaalde druk olie in het systeem. En anders een lange doorzichtige slang pakken die op je ontluchting nippel zetten en dan met een trechter vullen met olie. Zorg dat je met je trechter boven je stuur uit komt. Genoeg om de zwaarte kracht en communicerende vaten het werk te laten doen. Let op dat de olie niet op je lak komt. Remolie is een agressief goedje als het om lak gaat. 

Offline Ftrotsenburg

 • Beheerder STN
 • KTN Lid
 • ********
 • Berichten: 83
 • Leeftijd: 20
 • Locatie: Zaandijk
 • Geslacht: Man
  • Youtube's kanaal
 • Rijdend op een:
  G-Dink
Re: nieuwe remklauw wilt maar niet op druk komen
« Reactie #2 Gepost op: 09-september-2018, 20:53:09 »
2 Dingen die ik mogelijk acht. Rubberen leidingen zetten uit wanneer er druk op komt. Vandaar dat er veel vaker gebruik gemaakt word van stalen leidingen tegenwoordig. En de remschoenen zelf maken ook uit. De ene is sponziger als de ander.
"Do what you have to do so you can do what you want to do!" - Roman Atwood
Record op een dag=285km
AGM CafeRacer lux.: AUG 2016 0km - SEPT 2017 6401km (niet meer in bezit)
Kymco G-Dink: Juli 2017 200km - .... (feb '19 18000km)

Offline leroycity

 • KTN Lid
 • *
 • Berichten: 9
 • Geslacht: Man
 • Rijdend op een:
  kymco agility city 50 16 inch
Re: nieuwe remklauw wilt maar niet op druk komen
« Reactie #3 Gepost op: 10-september-2018, 18:03:13 »
Bedankt voor de reacties,

Ik ga de remleidingen nog controleren. Ik vermoed dat mijn remcilinder niet goed is. Deze heb ik besteld voor 20 euro om uit te sluiten. Het is me opgevallen dat wanneer ik veel pomp zonder nippel open er na 5x pompen mini luchtbelletjes omhoog komen. Het rubber bij de rempomp is ook versleten dus ik denk dat hij daar ergens lucht in het systeem trekt.

Als dit het probleem heeft verholpen zal ik dit vermelden.

 

Snelheidsmeter gaat niet geleidelijk.

Gestart door Martinus67

Reacties: 4
Gelezen: 2751
Laatste bericht 09-juli-2013, 11:03:16
door stierherman
Nieuwe keuze

Gestart door Mevit

Reacties: 13
Gelezen: 9273
Laatste bericht 23-mei-2008, 18:06:04
door Mevit
Kymco agility start niet meer na 3 weken vakantie

Gestart door lopac42

Reacties: 5
Gelezen: 2969
Laatste bericht 23-juni-2017, 20:30:12
door lopac42